En la línia d’avançar en la producció i el consum d’energia generada per Rocafort de Queralt, aquesta setmana s’ha iniciat la instal·lació de la nova planta solar a la pista poliesportiva del municipi, formada per 190 plaques fotovoltaiques. 

Cada placa solar té una potència de 345 watts i es preveu que amb tot el conjunt s’abasteixi el consum per compensació de l’enllumenat públic, de l’Ajuntament, del casal d’avis, del consultori mèdic i de l’antic consultori. Això faria que hi hagués una total sobirania energètica en les instal·lacions municipals i s’espera que l’actuació estigui enllestida en una setmana.

L’última fase i la més ambiciosa serà la implementació de 1.020 plaques solars en un terreny al costat del camp de futbol. Aquesta parada està rodejada de bosc i no interfereix en el paisatge. Aquest tercer parc serà el que anirà destinat pels veïns i veïnes de Rocafort de Queralt, ja que ajudarà a pagar el rebut elèctric dels empadronats. L’obra es preveu que estigui acabada a finals d’any.

ÀUDIO: Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt, explica el projecte en declaracions a l’EFMR.cat