L’atur registrat ha marcat el mes de juny el primer descens a a la Conca de Barberà en el que es porta d’any. Ha estat un descens mínim, de 20 inscrits, però és una novetat si es té en compte que s’acumulaven increments des del mes de novembre passat i que la pèrdua d’ocupació s’havia intensificat entre març i maig, coincidint amb les mesures més restrictives de l’estat d’alarma. En total actual hi ha 1.066 aturats a la Conca de Barberà.

La recuperació del mes de juny és del tot insuficient per pal·liar els llocs de treball perduts durant l’alerta sanitària, amb increments de l’atur de gairebé 300 persones en tres mesos. La pandèmia és la causa de fons de la important pèrdua de llocs de treball a la comarca, però la tendència venia d’abans. L’atur no baixava a la comarca des del mes de novembre passat i, si es fa la comparació amb el mes de juny de l’any passat, hi ha fins a 400 aturats més.

De les xifres de l’últim mes destaca que a la Conca de Barberà ha aconseguit reduir, encara que sigui mínimament, l’atur, mentre que a la resta de Catalunya, encara es registren creixements.