JxCat es constituirà com a partit en una assemblea que se celebrarà el proper 25 juliol sota la batuta de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que fa un pas endavant mentre el PDeCAT encara no ha decidit quin serà el seu futur. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, també s’ha sumat a aquesta iniciativa.

L’anunci de la creació del nou partit l’han fet de forma simultània l’expresident català i diversos càrrecs de JxCat a través de les xarxes socials, on han publicat un manifest en el qual conviden a sumar-se a la nova formació a tots aquells que vulguin “el millor per al país”.

L’alcalde de Montblanc s’ha sumat al manifest i al projecte de la nova formació políica a través del seu compte de twitter. “Ens comprometem a fer de Junts per Catalunya una eina transversal, plural i eficaç al servei de la República Catalana i de les persones. T’esperem el dia 25 per començar a caminar junts. #Jotambehisere“, ha piulat.