La Cultural Jordi Francolí ha anunciat que ja s’han esgotat totes les entrades gratuïtes de l’edició especial del festival d’estiu de la Conca de Barberà, el Riubombori Alternatiu. A tres dies de l’edició d’enguany l’organització ja hagut de penjar el cartell de complert, tot i que ha posat 25 entrades més a la web.

PROGRAMACIÓ DEL RIUBOMBORI 2020

Sense perdre la seva essència activista i d’apropament cultural, el Riubombori Alternatiu programa dos documentals d’avantguarda sobre feminisme a la música catalana i sobre la pèrdua del paisatge rural. La sessió de projeccions a la fresca l’encetarà el documental “Resilients” (2019) de Cristina Madrid, produït per Clack Audiovisual, que mostra, a través de la mirada de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l’escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. Seguirà l’actuació de Namina, el projecte de la cantautora Natalia Miró do Nascimento, que fluctua del jazz a la cançó d’autor i del soul a la bossa nova, integrant el català, el portuguès i l’anglès en aquesta proposta eclèctica i singular.

El segon documental de la vetllada és “Fam de Terra” (2017) del realitzador Toni Lucas, produït per FamdeFilms. Un documental, centrat en Carcaixent (València), que tracta la progressiva desaparició del paisatge citrícola valencià des d’una perspectiva experimental i creativa que combina l’ús del català i el francès. Tancarà la nit l’espluguí Ezio, que portarà delicatessens que es mouen del Soul a Rap.