Foto: 3a edició de la Conca 5.1 (Imatge: Jordi Giné)

El Castell Templer de Barberà de la Conca acollirà una nova Nit 5.1, però ho farà amb un format adaptat a les mesures de la nova normalitat i reformulant la proposta inicial per aquest 2020. L’esdeveniment del pròxim dissabte 18 de juliol es transforma en un concert d’aforament limitat, mantenint alguns dels noms destacats, com Clara Peya o Ginestà. També es manté l’oferta gastronòmica en un format més reduït.

L’Associació La Conca 5.1 ha anunciat a través d’un comunicat que, finalment, se celebrarà l’edició d’enguany, malgrat haver-la de repensar per condicionar-la al nou escenari. Els organitzadors destaquen l’aposta en favor de la cultura i la programació al territori. Per això, aquest 18 de juliol es viurà una versió reduïda de la Nit 5.1 que obrirà portes a les 8 del vespre amb part del cartell musical previst i 200 entrades a 12 € que inclouran una consumició de vi. Se suspenen, això sí, les propostes de dansa, monòlegs i la presència d’alguns cellers i restaurants que es confirmen ja per a l’edició del 2021. Alhora, serà imprescindible l’ús de la mascareta.

Venda d’entrades anticipades per controlar l’aforament

En aquest cas, s’hi podrà escoltar el concert de la pianista i compositora Clara Peya, Premi Nacional de Cultura 2019 i premi al millor disc de l’any per Estòmac als premis Enderrock 2019. En aquesta ocasió, estarà acompanyada pel baixista Vic Moliner i oferiran l’espectacle Índiga. També s’estrenarà a la Conca de Barberà Ginestà, el grup pop i folk revelació del darrer any a Catalunya, que hi presentarà el que ha estat considerat el millor disc de cançó d’autor als últims Premis Enderrock 2020. Finalment, també hi haurà espai per a la creació musical del territori, amb l’espluguí Joan Apalanke que encetarà el vespre musical a les 8.30.

L’apartat gastronòmic comptarà amb el servei de barra amb vins dels cellers de Barberà de la Conca: Carlania, Cooperativa de Barberà de la Conca, Pla de la Masó i Tarannà poètic. També amb l’elaboradora Sara Pérez com a convidada. El restaurant El Cigró d’or del xef Oriol Llavina serà l’encarregat d’oferir degustacions de menjar.