El festival Essències ha confirmat les dates de la seva cinquena edició, que tindrà lloc a Montblanc durant tres dies, del 27 al 29 d’agost. És una de les novetats de l’edició d’aquest 2020, que s’adaptarà també a les mesures de seguretat. En aquest sentit, el festival torna a la plaça de Sant Francesc, on es pot garantir un espai molt més ampli per respectar les distàncies entre els assistents.

A banda de Montblanc, l’Essències tindrà també una edició a Barcelona entre l’octubre i el novembre i l’1 d’agost a Menorca, com ja va fer l’any passat.

L’Essències tindrà enguany tres jornades de música a Montblanc. Del cartell del dijous 27 d’agost destaca el concert de la cantaora i cantant de boleros, Mayte Martin. Giulia Valle, compositora, arranjadora i contrabaixista, és una de les veus més prolífiques, originals i internacionals de l’escena del jazz barceloní i actuarà a Montblanc també el dijous 27.

L’endemà divendres hi haurà dos dels plats forts del festival, amb el concert d’Albert Pla i El Petit de Cal Eril. MATACERDOS és l’espectacle que portarà a Montblanc Albert Pla, un recorregut per algunes de les seves millors cançons, en aquesta ocasió acompanyat per Judit Farrés, -piano, samples, calaix, clarinet, cors- i comptant amb la complicitat del sorprenent i genial guitarrista gitano Diego Cortés, amb la seva presència, té les mans lliures i el cos deslligat per anar desgranant el millor del seu repertori en un concert memorable. Aquests dos concerts formen part de la Cara B del festival, que inclou estils com el soul, el funk, el reggae o el rock.

El dissabte 29 d’agost tocarà a Montblanc Marco Mezquida & Chicuelo i Ignasi Terraza Trio ft. Josep Maria Farràs. La trobada entre el guitarrista Juan Gómez, Chicuelo, i el pianista Marco Mezquida (amb l’esplèndida col·laboració del percussionista Paco de Mode) ha donat com a resultat una obra mestra: Connexió, un disc que desafiarà el pas del temps. No és un treball de compromís: ara fem una mica de flamenc, ara una mica de jazz; ara versionem una peça coneguda d’un gènere, ara tocarem una partitura amb una altra etiqueta. És, a més, una col·laboració que ha anat molt més allà -ens diuen ells mateixos- gràcies al rodatge dels concerts, en una gira que de moment ja els ha portat a països tan diversos com Alemanya i el Brasil.

Les entrades ja es podran comprar a través del web del festival Essències.