Durant el Ple Municipal d’aquest dijous de l’Espluga de Francolí, el grup de l’oposició Nova Espluga, amb el lideratge de Francesc Sánchez, va denunciar l’estat actual i “perillós” de la bassa d’en Jan, greument afectada arran de la riuada del passat octubre.

Sánchez va argumentar el perill que té la bassa al fet que no estigui ballada ja sigui per les persones com també pels animals. El regidor va demanar que es ballés la bassa per tal de no haver de lamentar cap accident.

ÀUDIO: Francesc Sánchez, de Nova Espluga, parla sobre l’estat actual de la bassa

Bassa d’en Jan (Imatge: Pep Morató)

El regidor de Serveis Municipals de l’Ajuntament, Xavier Rosell, va contestar que és cert que s’ha d’assegurar i que ho tenen previst fer. També va explicar que hi estaven treballant operaris de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Diputació de Tarragona però que finalment aquella zona no la van tocar, sí que van refer part del desaigüe de la bassa. Una bassa que el mateix regidor va dir que s’ha de buidar per complet per poder-la netejar.

ÀUDIO: Xavier Rosell, regidor de Som Espluga, explica que ho solucionaran

Bassa d’en Jan (Imatge: Pep Morató)