La construcció del túnel del Coll de Lilla avança a bon ritme tot i les complicacions de la Covid-19. Els operaris estan treballant simultàniament a les quatre boques del túnel i ja han perforat 600 metres, segons ha avançat Tac12. 

El coronavirus va obligar aturar els treballs durant quinze dies de confinament total, tot i això les obres porten un bon ritme. La boca sud, la de Valls, és la més avançada, l’empresa encarregada d’executar els treballs ja ha perforat 165 metres d’un dels tubs i 195 de l’altre. En l’altre costat, la zona de Montblanc, ja s’han perforat més de 300 metres. 

L’obra s’ha adaptat a les tècniques constructives pels problemes provocats per la presència de les argiles expansives. En total el túnel té 1,5 quilòmetres de longitud i el Ministeri de Foment i destinarà 115 milions d’euros. 

Segons ha explicat Tac12, pel túnel no podran passar els transports de mercaderies perilloses, ja que hauran de continuar circulant per l’actual carretera del coll de Lilla, un traçat que, segons el subdelegat del govern central, s’intentarà millorar per facilitar el pas dels camions de la química.