El Consell Regulador de la DO Conca de Barberà va aprovar rebaixar el rendiment per hectàrea de raïm la pròxima campanya de la verema. Bernat Andreu, president de la DO, ha explicat a l’EFMR.cat que aquesta decisió ve donada perquè els vinyaters puguin optar a les ajudes.

Segons la normativa aprovada, a les vinyes de la DO Conca de Barberà només es podran collir 10.000 quilos de raïm del 95% de les varietats de la comarca a la verema del 2020. Fins ara, el llindar estava en els 12.000. La rebaixa del rendiment és igual que l’aprovada per la DO Cava fa unes setmanes, un fet que ha ressaltat Bernat Andreu, en què ha explicat “que es regula perquè sempre coincideixi entre administracions”.

De fet, la DO Conca de Barberà no és l’única DO que comparteix territori amb Cava, i que a més hagi tirat endavant la baixada de rendiment, també és el cas de la DO Penedès. Altres denominacions també ho podrien aprovar més endavant.