Aquest dijous, 25 de juny, el Museu de la Vida Rural ha acollit la presentació del documental “L’amenaça incandescent”, un documental que s’emetrà al “Sense ficció” de TV3 el dimarts 30 de juny.

A l’acte de presentació hi ha assistit Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural; Montse Armengou Martín, directora del “Sense ficció”; Marc Castellnou, president de la Fundació Pau Costa i protagonista del documental; Carles Caparrós, director i guionista del documental; Josep Maria Flores, guionista del documental; Josep Pallàs, supervivent de l’accident d’Horta de Sant Joan del 2009, i Jaume Costa, pare de Pau Costa, un dels cinc bombers que hi van morir.

El documetal tracta sobre els efectes devastadors dels incendis forestals que amenacen tot el planeta empesos pel canvi climàtic, els qualificats com nous incendis de sisena i setena generació. Portugal, Indonèsia, Xile i més recentment Austràlia són exemples d’aquests nous incendis que s’obren pas pels efectes del canvi climàtic. O com en el cas més pròxim, l’incendi mortal d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), fa 10 anys, on van perdre la vida cinc bombers de la Generalitat.

El documental, una producció de TV3 a càrrec d’Aigua Films amb la col·laboració de Taempus Media i el suport de la Fundació Pau Costa, s’emetrà al “Sense ficció” el dimarts 30 de juny.