El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest matí les obres de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre El Vendrell, Valls i Montblanc.

El conseller ha destacat la importància que té avui en dia la instal·lació de la fibra òptica com a “oportunitat pel territori i antídot contra el despoblament”, i ha continuat afirmant que “això farà arrelar a molta gent en el territori que potser ara tenen opcions laborals a les grans capitals del país”.

Amb aquestes obres, a finals d’agost, s’hauran estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials. Aquests quilòmetres incrementaran fins a 106 quilòmetres la fibra òptica de la Generalitat estesa a les tres comarques, amb 1,2 milions d’euros d’inversió.

Pel que fa el Baix Penedès, el 49% dels habitants disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a finals d’aquest estiu. La comarca passa de tenir 9.920 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 39.924 nous habitants. D’aquesta manera, el Baix Penedès passa de tenir dos municipis connectats (Banyeres del Penedès i Santa Oliva) a tenir-ne quatre en total amb la incorporació d’Albinyana i El Vendrell.

Pel que fa l’Alt Camp, el 66% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió amb la connexió dels municipis d’Alió, La Riba, Rodonyà i Valls, i quatre municipis més amb connexió interurbana (Bràfim, Puigpelat, Vila-rodona i Montferri).

Finalment, el projecte també preveu la connexió de dos municipis de la Conca de Barberà: Montblanc i Vilaverd, que proporcionarà connectivitat al 39% del total dels habitants de la comarca.