La revetlla de Sant Joan, una de les festes més arrelades als Països Catalans, il·lumina el cel de la nit més curta de l’any amb focs d’artifici i petards. A l’Espluga de Francolí tres castells de focs i les bengales de petits i grans van il·luminar a les 11 hores de la nit el municipi.

Enguany la foguera no es va encendre i retruc no va il·luminar la façana del Casal, tampoc ho van fer les fogueres més petites dels barris de l’Espluga. Una de les propostes singulars d’aquesta edició, era la iniciativa “Il·luminem l’Espluga”, que consistia a aconseguir encendre més de 1500 bengales des de les llars espluguines.

A les deu de la nit, també es van il·luminar els campanars de les dues esglésies, una proposta que també es va desenvolupar en diversos indrets del país, i que s’engloba en la campanya d’Òmnium Cultural “Enguany, encenc la flama per tu”.