Els actes de celebració de la Revetlla de Sant Joan han començat aquest dimarts, 23 de juny, a les sis de la tarda amb l’arribada de la Flama del Canigó en un circuit pels carrers de l’Espluga de la mà del Club Atlètic Esplugui, que ha recollit la Flama al Coll d’Ares, punt fronterer amb la Catalunya Nord.

Per primer cop a la història l’encarregat de encendre el peveter ha estat el Joan més jove de l’Espluga, fins ara ho havien fet el Joan i la Joana més vells del municipi. D’altra banda, l’alcalde del municipi, Josep M. Vidal i el cap de colla dels diables, Adrià Roca, han passat el relleu de la flama els pobles de Montblanc, Vilanova de Prades, Solivella, Sarral, Santa Coloma de Queralt, Senan, Les Piles, Forès, Passanant i Belltall, Rocafort de Queralt i Blancafort. 

L’Espluga és, històricament, un dels punts de repartida de la Flama als Països Catalans i per aquest motiu l’Ajuntament i els diables van decidir preservar aquesta tradició. La recollida de la flama és l’únic acte de caràcter públic. Tot i això les entitats de cultura popular no hi ha pogut participar.

Entitats de cultura popular amb regidors i regidores (Imatge: Pep Morató)

Parlaments en l’entrega de la flama del Canigó

Enric Mercadé, regidor de cultura i festes

Missatge de la Flama del Canigó

Adrià Roca, cap de colla dels diables

Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga

GALERIA D’IMATGES DE PEP MORATÓ

“Enguany encenc la flama per tu”

La Flama del Canigó arribarà com cada any a tots els racons dels Països Catalans, adaptada al context actual provocat per la pandèmia del coronavirus i garantint totes les mesures de seguretat. Amb el lema “Enguany encenc la flama per tu”, aquesta tradició vinculada al solstici d’estiu esdevindrà un homenatge a tota la societat civil mobilitzada per superar la crisi global provocada per la Covid-19. Aquest any, la Flama també continuarà sent un record per als presos polítics i exiliats, per reivindicar la defensa dels drets fonamentals, i no quedarà al marge del moment d’emergència social que viu el país.