L’Espluga FM Ràdio emetrà aquest dimarts a les 19 h l’acte d’encesa del peveter i el repartiment de la Flama del Canigó a una desena de municipis de la Conca de Barberà que tindrà lloc a la plaça de l’Església de l’Espluga. L’emissora, en plena jornada de celebració del seu 36è aniversari, se sumarà als actes de la revetlla de Sant Joan, enguany de caràcter familiar a causa de la pandèmia perquè puguin arribar a totes les llars del municipi.

La retransmissió de l’acte permetrà escoltar els parlaments de les autoritats i els representants de les associacions organitzadores de la cita, a més a més de la narració de l’ambient d’un esdeveniment atípic en el qual no hi haurà actuacions de les entitats de cultura popular i el públic haurà de mantenir les mesures de distanciament.

Nit de revetlla de Sant Joan amb l’EFMR

Poc després de les 23 h, quan acabi el castell de focs, també per l’EFMR es podrà escoltar la lectura del manifest de la revetlla de Sant Joan i a continuació començarà una fórmula musical seleccionada per l’ocasió amb música festiva fins a les 3 de la matinada. Es tracta d’una iniciativa conjunta dels Diables de l’Espluga, la regidoria de Festes i l’Espluga Audiovisual per amenitzar les celebracions familiars enguany que no es permet la festa popular.

Com ja és habitual, EFMR.cat també serà una finestra oberta a la celebració del Sant Joan a la comarca amb la cobertura audiovisual dels actes més destacats d’una cita important del calendari que aquest 2020 s’ha hagut de reinventar per fer front a l’escenari provocat pel coronavirus.