La instal·lació de la fibra òptica va acabar a Sarral ara fa un any, de la mà de la companyia Orange, en un projecte aprovat per l’Ajuntament durant l’anterior mandat. Malgrat això, en l’actualitat només la meitat dels habitatges del municipi disposen d’aquesta tecnologia d’internet d’alta velocitat. Per completar la instal·lació, el govern local està elaborant amb l’empresa un nou pla perquè el desplegament de la fibra arribi a tots els edificis.

El govern municipal reconeix que encara ara molts veïns i veïnes tenen dificultats per connectar-se a Internet amb qualitat i velocitat per poder treballar, fer formació, gaudir de l’oci i la cultura que ofereixen les operadores. O seguir amb normalitat les classes de suport escolar. De fet, l’arribada real de la fibra assegueren que és clau per frenar el despoblament i fixar empreses al territori.

El nou govern assenyala la falta de supervisió durant l’anterior mandat

Durant el confinament aquesta situació s’ha agreujat. “Som plenament conscients de la problemàtica i són molts els sarralencs que se’ns han adreçat per queixar-se. Al mateix edifici de l’Ajuntament ha tardat un any a arribar la fibra… És un problema heretat, perquè no es va vetllar correctament pel desplegament que en feia l’operadora, que al final és l’encarregada de portar-ho a terme”, explica Ricard Miquel, regidor de Noves Tecnologies.