Quan els allotjaments turístics estaven a ple rendiment la Masia de la Font de l’Oca de l’Espluga de Francolí tenia clients de tot el món. Quan els hotels i cases rurals s’han buidat per culpa de la pandèmia del coronavirus, la Masia Font de l’Oca també s’ha quedat a zero i a la família que la regenta no li ha quedat més remei que reinventar-se.

“Les Galetes del Confinament” ha sigut la reinvenció que la Lourdes Tejedor i el Marc Estadella, mare i fill, han començat a elaborar. Han fabricat a mà aquests dolços després de suspendre tota l’activitat del turisme rural a la masia. Concretament les galetes del confinament tenen tres gustos; les de menta, les de mel i les de farigola, totalment artesanals i amb ingredients ecològics.

Galetes de menta, mel i farigola

A través d’una recepta antiga de l’àvia del Marc, la família ha pogut adaptar-la i crear aquestes galetes. Un biscuit que s’ha pogut elaborar a Concactiva gràcies als equipaments de l’entitat i de la seva col·laboració. De moment han realitzat 25.000 galetes i, depenen de quina sortida tinguin en realitzaran més.

ÀUDIO: Lourdes Tejedor explica d’on ha sortit la recepta

ÀUDIO: Marc Estadella parla sobre la idea de crear les galetes

Envàs de les Galetes del confinament (Imatge: Veritas)

Fa, aproximadament, dos mesos va començar aquesta aventura emprenedora i aquesta setmana s’han posat a la venda les galetes. “Les Galetes del confinament” es poden trobar al centenar de supermercats Veritas de tot Espanya, una empresa que va començar ara fa 19 anys amb el camí en l’alimentació ecològica, i també a la pàgina web de veritas.es.

La idea ha sortit del confinament però el procés també s’ha hagut de fer durant aquest temps en què tot ha estat més complicat, tal com explicava la Lourdes. “Gràcies a l’interès de Concativa en el projecte i poder utilitzar l’espai de cuina, ens han donat totes les pautes fiscals que en un moment de confinament són super complicades”, agraeix Tejedor.

ÀUDIO: Tejedor explica la història que hi ha darrere de les galetes

ÀUDIO: El Marc argumenta que s’han elaborat 25.000 galetes

Lourdes Tejedor i Marc Estadella amb les galetes (Imatge: Pep Morató)

Darrere les galetes també hi ha la part de màrqueting, una feina que han realitzat la família conjuntament amb l’equip de Veritas. La idea ha estat escriure una història del que estava passant i a partir d’això fer la imatge, l’envàs, entre d’altres.

Marc Estadella, un dels impulsors de les galetes, ha explicat que el primer objectiu ha estat complir el somni de treure unes galetes al mercat amb totes les dificultats de la Covid-19. Amb això, Estadella també parla del que podria venir a partir d’ara: “Si en un futur la gent de Veritas digues de fer més galetes, ho tiraríem endavant, anant més enllà”.

ÀUDIO: Estadella parla sobre el futur de les galetes

ÀUDIO: Marc anima a tothom a comprar-ne