Els pastissers i forners de l’Espluga de Francolí encaren una bona revetlla de Sant Joan i preveuen vendre força coques artesanes per l’increment de celebracions domèstiques i familiars.

Enguany gràcies a una proposta dels Diables de l’Espluga i les regidories de cultura i comerç per incentivar el consum local de producte artesanal i de qualitat, les pastisseries i forns del municipi lliurant una bengala amb cada coca venuda. L’objectiu és que a les onze de la nit tothom encengui les bengales per il·luminar des dels balcons i terrats la població i mantenir viva, així, la flama de la Revetlla.

Els artesans asseguren que la diada de Sant Joan no és tan forta com d’altres que se celebren al llarg de l’any i que, alhora, les grans superfícies també perjudiquen els comerços artesans. Tot i això, la majoria van vendre 0 mones per Pasqua i ara esperen que aquesta festa els hi doni oxigen.

El Forn de Cal Tullet, en la roda de premsa de presentació dels actes de la revetlla de Sant Joan, va explicar que “la Covid-19 ens fa ser respectuosos però, alhora, animats”. A més a més, els forners i pastissers s’han unit amb l’Ajuntament i el grup de diables per fer una campanya a les xarxes socials.

La coca de crema, la de llardons de full i la de brioix amb fruites i pinyons són de les coques que més es vendran aquesta revetlla de Sant Joan. El preu d’aquest dolç tradicional varia en funció de la mida i el pes però es mantindrà en la línia del de l’any passat.

Imatge: Cedida