L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí pintarà la bandera de l’arc Iris en algunes franges de passos de vianants aquest proper divendres 19 de juny a les 20h. Així, des de la Regidoria d’Igualtat, es participarà a aquesta iniciativa que té ressò a tot Catalunya i que ve motivada per la decisió del Tribunal Suprem de prohibir penjar les banderes no oficials als edificis públics, de nou un cop als drets i llibertats d’expressió.

Arran d’aquesta decisió, la Xarxa de Servei d’atenció integral per a persones LGBTI de tot Catalunya va promoure una acció conjunta a nivell nacional, instant a tots els ajuntaments a pintar una franja d’un pas, o més, de vianants amb la bandera de l’arc Iris, la que representa a tot el col·lectiu LGBTI. També es farà un vídeo mentre es fa la pintada, després aquest es difondrà, juntament amb la mateixa acció que faran altres pobles de Catalunya, el dia 28 de juny, Dia de ​l’Orgull LGBTI. 

El SAI del Consell Comarcal de la Conca de Barberà és qui ha fet arribar la informació i instruccions per fer el vídeo als ajuntaments de la comarca. Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de l’Espluga s’adhereix a la proposta i en farà difusió perquè tothom qui vulgui pugui participar-hi pintant una franja d’un pas de vianants, el punt de trobada serà la rotonda del Casal.  


L’Ajuntament de l’Espluga mostrarà també el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem el dia del ple municipal, dijous 25 de juliol, presentant una moció. El text d’aquesta moció ha estat redactat pel Consell Nacional LGBTI i el mateix Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha demanat a la xarxa SAI de Catalunya que es presenti als plens de tots els ajuntaments.