La Biblioteca de l’Espluga reobre portes aquest divendres 19 de juny, després de que des del passat 25 de maig només es permet el servei de préstec amb cita prèvia. Durant aquestes setmanes el personal ha estat treballant per adaptar l’espai i els serveis a la nova normativa que permet tenir a disposició dels usuaris 12 places, de les quals, 8  seràn d’estudi i 4 d’ordinador.

També es recuperarà la funcionalitat de la bústia de retorn situada a l’exterior de la Biblioteca. Així doncs, estarà permès entrar a la Biblioteca a estudiar i portar els materials informàtics i d’estudi. Es poden fer servir 4 ordinadors amb un període màxim de 45 minuts per persona i abans de fer servir ordinadors es procedirà a la desinfecció del materials, taules i cadires.


Per altra banda, seguint les indicacions sanitàries no es permet accedir a les prestatgeries ni tocar els documents, sinó que el personal de la Biblioteca ho facilitarà. Es recorda que abans d’entrar caldrà desinfectar-se les mans i el personal us prendrà la temperatura amb un termòmetre d’infrarojos. És obligatori l’ús de mascaretes


Se segueixen mantenint els mateixos requisits de les fases anteriors pels serveis de préstec, retorn, consulta en sala i consulta de servei d’internet i l’espai infantil i col·lecció local segueixen tancades. 

La reobertura progressiva dels serveis de la Biblioteca s’està duent a terme en coordinació amb les regidories de cultura i educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el del servei de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya.