Junts per l’Espluga de Francolí portarà al següent ple municipal una moció sobre la gestió del procés de reobertura escolar amb la qual es demana que el retorn a les aules es faci de forma coordinada i consensuada amb la comunitat educativa i, alhora, reclamant al Departament d’Educació que tingui en compte el món local en aquesta planificació.

En el text, Junts per l’Espluga destaca el sistema educatiu com a eina fonamental per garantir l’equitat i la cohesió social i posa l’accent en l’excepcionalitat que han suposat els darrers mesos, posant en relleu les dificultats de conciliació familiar i l’escletxa digital que han patit les famílies més vulnerables amb l’aplicació de l’ensenyament per internet. Per això, un dels acords demana que es reverteixin els costos socials i educatius del tancament escolar que penalitzen especialment els alumnes més vulnerables. La moció assenyala que aquests greuges fan encara més necessari el retorn de l’ensenyament presencial.

D’altra banda, s’insta a planificar i consensuar la reobertura amb la comunitat educativa perquè es permeti la màxima presencialitat i es vetlli per la salut de tota la comunitat. Al mateix temps, reclama al Departament d’Educació que reforci la coordinació efectiva amb el món local en la planificació de tot el procés de reobertura escolar i que compensi econòmica als Ajuntaments per fer front als importants sobrecostos que deriven de les seves instruccions.

Finalment, la moció que Junts presenta per al ple del dijous 25 de juny també sol·licita a Educació que consensuï amb els ens locals plans de reobertura escolar que tinguin en compte la realitat i les necessitats de cada municipi i el seu territori.