Divendres 19 de juny a les 18.30 h s’inaugurarà, a la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural, l’exposició «La prèvia normalitat»que està conformada per trenta retrats de gran format resultants d’un projecte fotogràfic col·lectiu realitzat pels fotògrafs Carolina Santamaria, Cristina Climent, Elisenda Trilla, Eva Bonet, Joan Antoni Delgado, Joan Tarès, Josep Maria Vallès, Josep Maria Masqué, Mar Garcia, Maria Querol, Marta Garcia, Marta Josa, Montse Vernet, Núria Creus, Rosa Gené, Santi Boqué, Sergi Bru i Àlex Foix comissariats per Albert Carreras.

En l’exposició també es podran veure la resta de fotografies que conformen el projecte, unes 200. Les fotografies es van fer durant el setembre i l’octubre de 2019. Seguint referents com el treball In the American West de Richard Avedon, el grup va fer centenars de fotografies en diversos espais de l’Espluga i en diferents sessions en un ambient de finals d’estiu en el que res feia pensar en el que vindria en els mesos posteriors amb l’impacte terrible d’emergències com la riuada de finals d’octubre, la COVID-19 i el confinament.

El projecte ha reposat durant el confinament, fins que el col·lectiu ha cregut proposar-lo com una representació visual d’aquest moment previ a l’emergència, però també com un gest d’esperança, de comunitat, i de mirades compartides.

L’exposició s’inaugurarà seguint els protocols de seguretat del Museu de la Vida Rural en relació a la COVID-19. És per això que, tot i ser d’accés gratuït, caldrà obtenir una entrada a través del web del museu www.museuvidarural.cat per  garantir l’aforament controlat de la Sala Maria Font. En cas de completar l’aforament es realitzaria un segon acte d’obertura una hora després, a les 19.30 h.

La mostra es podrà veure només fins al 30 de juny i, degut al mateix protocol de seguretat de la COVID-19, caldrà realitzar també reserva prèvia obtenint una entrada gratuïta des de la web del museu o per telèfon.