El Servei Català de Trànsit informa que a partir d’avui dilluns 15 de juny es restableixen les restriccions a vehicles pesants a diversos trams de les nacionals N-340 i l’N-240 al seu pas per les demarcacions de Tarragona, Lleida i Barcelona. En aquest sentit, amb la recuperació progressiva de la mobilitat, els camions de quatre o més eixos tornaran a tenir prohibit circular per aquestes vies per motius de seguretat i fluïdesa viàries. 

Aquestes restriccions, vigents des del setembre de 2018, es van aixecar excepcionalment el passat 14 de març en el context de la situació generada pel coronavirus SARS-CoV-2 i la necessitat d’adoptar mesures que garantissin el subministrament de béns essencials. 

La mesura es torna a fer efectiva després que el Ministeri de Foment ha recuperat les bonificacions acordades (suspeses el passat 20 d’abril) en els trams corresponents de l’AP-7 i l’AP-2, autopistes per les quals es desvien els vehicles afectats.

A la N-240 va des del punt quilomètric 69 a les Borges Blanques fins al punt quilomètric 36,5 a Montblanc. Els vehicles afectats per aquesta restricció podran utilitzar com a itinerari preferent el delimitat per l’AP-2/E-90, entre les sortides número 7,a les Borges Blanques, i número 10, al Pla de Santa Maria.