El Consell Comarcal de la Conca de Barberà se suma a la commemoració del “Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Persones Grans” aquest dilluns 15 de juny, una data establerta per l’ONU amb l’objectiu de consienciar, prevenir i, alhora, denunciar i donar visibilitat, a qualsevol mena de maltractament envers el col·lectiu de la gent gran.

Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, tristament d’actualitat per la dramàtica situació viscuda per la pandèmia de Covid-19. Per aquest motiu, els Consells de Gent Gran de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf s’han unit enguany amb la campanya “DESTAPA-HO, tu POTS!”, que pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran.

La campanya, on apareixen diversos membres d’aquests Consells “destapant” simbòlicament uns pots, compta també amb el suport dels Consells de Gent Gran de les comarques de l’Alt Urgell, Bages, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrotxa, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribera d’Ebre, Solsonès i Vallès Oriental, i de l’Oficina de Gent Gran Activa del Departament d’Afers Socials i Famílies.