Les vistes des del cel de la Conca de Barberà han estat les primeres de tot l’estat en veure’s des d’un globus aerostàtic en plena desescalada i després del confinament.

L’empresa Globus Kon-Tiki va realitzar el primer vol comercial de globus aerostàtic a tot Espanya la setmana passada i concretament ho va fer a la comarca, ja que la regió sanitària del Camp de Tarragona estava a la fase 2 de la desescalada. Una parella del Camp de Tarragona va poder celebrar el seu aniversari des de l’aire en un indret molt poc freqüentat per aquest tipus d’aeronau.

L’únic punt de la regió sanitària del Camp de Tarragona per poder volar en globus aerostàtic és la Conca de Barberà i sempre que hi hagi les millors condicions. El fundador de l’empresa Globus Kon-Tiki, Àngel Aguirre, en declaracions a l’EFMR, explicava que el primer permís que els hi van donar per volar va ser aquí a la comarca.

ÀUDIO: Àngel Aguirre, fundador de l’empresa Globus Kon-Tiki, explica com va ser el primer vol

El baló aerostàtic va sortir des del castell de Riudabella sobrevolant l’indret de Vimbodí, el Monestir de Poblet, l’Espluga de Francolí i Montblanc, tot aterrant al costat de l’estació de tren de la capital de la Conca de Barberà.