Arran de la pandèmia del coronavirus, el passat 16 de març l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí va prendre la decisió d’establir la gratuïtat de la zona blava de manera temporal mentre hi hagués vigent el confinament. D’aquesta manera, l’Ajuntament facilitava poder aparcar vehicles durant aquest període on la mobilitat era reduïda i amb molts cotxes immobilitzats a l’interior del poble.

En el marc de la Taula de Reactivació Econòmica, un espai on hi participen els tres grups municipals per acordar propostes per fer front als efectes econòmics de la Covid-19, es va decidir per unanimitat que es restabliria aquest servei. Un cop ja ens trobem a la fase 3 del desconfinament i recollint la necessitat de botigues i empreses de tornar a garantir la rotació dels vehicles aparcats a la zona blava, aquesta es restablirà el dilluns 15 de juny, amb un canvi: es facilitarà als comerços que estiguin a menys de 100 metres de la zona blava dos talonaris gratuïts de tiquets de 30 minuts per poder oferir als clients i clientes de l’establiment. Fins ara, els comerços havien d’adquirir els talonaris a l’Ajuntament. Aquests tiquets són per a mitja hora gratuïta de zona blava i el seu ús està pensat per a les persones que necessiten estacionar al centre per poder fer les compres o gestions a comerços i establiments de l’àrea on hi ha la zona blava.

Més endavant, des de la regidoria de Mobilitat i coordinadament amb la regidoria de Comerç, es preveu repensar la zona blava consultant-ho amb el veïnat i el teixit comercial.

D’altra banda, es recorda que mentre durin les mesures restrictives de l’estat d’alarma que obliguen a realitzar el mercat setmanal a la plaça Montserrat Canals, s’aixeca la prohibició d’aparcar els dies de mercat a la plaça de l’Església. Fins el dia 14 de juny s’hi podrà aparcar de manera gratuïta i a partir del 15 de juny serà en règim de zona blava. L’objectiu de l’Equip de Govern és retornar el mercat a la plaça de l’Església quan les mesures decretades per les autoritats sanitàries ho permetin.

Imatge: Ajuntament de l’Espluga