El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres 10 de juny, que es va celebrar novament de manera presencial al consistori, va aprovar deixar sense efecte la modificació del ple general de Montblanc en l’àmbit del Camp de Futbol, la Parellada i el convent de la Mercè. Es va aprovar per unanimitat, amb el vot favorable de tots els grups municipals.

Aquesta modificació es va fer poc després de la riuada del 22 d’octubre, i en gran part estava motivada pels efectes dels aiguats i tenia l’objectiu de protegir la zona del Pont Vell i la Mercè convertint bona part de les finques afectades per la riuada en zona verda. L’apartat del Camp de Futbol fa referència a la futura construcció de pisos socials i, tot i no tenir res a veure, es va aprovar en la mateixa modificació. Ara, però, s’ha de desestimar tot el conjunt.

Aquesta modificació del pla general, però, ha causat problemes a alguns dels veïns, que no poden fer cap obra per protegir casa seva de futures riuades. L’Ajuntament fa marxa enrere i es posa al costat dels veïns per ajudar-los en el que necessitin. Ara serà l’Agència Catalana de l’Aigua qui s’haurà de pronunciar sobre aquest tema i qui haurà de decidir si es pot construir o no al costat del riu.

L’alcalde, Josep Andreu, assegura que “a pesar de que ho retirem, si els veïns ens diuen que hem de trobar fórmules per solucionar-ho, ho farem. Si ara l’ACA a una persona que té una edificació li diu que no pot fer res, també l’ajudarem. Reconeixem que intentant fer bé les coses, no s’ha interpretat així, i demano disculpes si alguns veïns han interpretat que no volíem posar els seus interessos per davant”.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, ratifica que estaran al costat dels veïns

Un dels veïns afectat va assegurar, durant el plenari, que “nosaltres només volem tornar a tenir el que teníem abans de la riuada, i construir un mur amb els materials actuals per poder protegir casa nostra”.

ÀUDIO: Un dels veïns afectats va explicar el seu cas durant el ple