L’equip de govern de l’Ajuntament de Montblanc s’ha mostrat crític amb el projecte d’instal·lació d’una parc eòlic amb dos molins de vent de grans dimensions a Lilla, concretament a la serra de les Guixeres, entre Lilla i La Riba. L’Ajuntament creu que la pedania ja un impacte mediambiental molt important amb la construcció de l’A-27 i el túnel del Coll de Lilla, i no crec que sigui el millor lloc per posar un parc.

De fet, l’Ajuntament es mostra crítica i a la vegada preocupada pel creixent interès de grans multinacionls d’instal·lar parc eòlics i fotovoltaics a la Conca de Barberà de manera massiva i desproporcionada. En el cas de Lilla, el projecte preveu uns molins de més de 100 metres d’alçada. L’objectiu de l’Ajuntament és implantar la Xarxa Natura, que protegiria aquest espai per no instal·lar el nou parc eòlic.

L’alcalde, Josep Andreu, va anunciar durant el ple d’aquest dimecres la voluntat de celebrar un ple extraordinari per implantar la Xarxa Natura en aquest espai i també per aprovar una ordenança de parcs fotovoltaics i eòlics al municipi.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, durant el ple municipal