L’Ajuntament de Montblanc haurà de pagar 887.000 euros a l’empresa Verallia Spain després de perdre el contenciós judicial.

Aquest litigi prové d’un conveni que l’equip de govern de l’any 1997 va signar amb l’empresa, pel qual la bonificava a no pagar IBI i IAE durant 12 anys. L’Ajuntament va voler deixar sense efecte el conveni anys després, per considerar-lo abusiu, i l’empresa ho va portar a judici.

El darrer recurs de l’Ajuntament va ser acudir a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat i aquesta ha donat la raó a l’empresa. L’equip de govern acata la sentencia però assegura que no és justa.

L’alcalde, Josep Andreu, va assegurar durant el plenari que “tornaria a començar aquest procés. Acatarem la sentència, però crec que és l’Ajuntament qui te la raó”. L’alcalde va assumir la responsabilitat dels interessos de demora, que sumen més de 100.000 euros, fins arribar als més de 880.000 que haurà de pagar el consistori. L’equip de govern planteja demanar un crèdit per pagar la despesa i evitar més interessos.

El PSC és qui es va mostrar més crític amb l’alcalde en aquesta qüestió, demanant-li responsabilitat. De fet, va arribar a insinuar com pagaria auqesta responsabilitat i l’alcalde va assegurar que no dimitiaria ni se sotmetria a una moció de confiança “perquè en aquest tema tinc la confiança del meu equip de govern”. Junts per Montblanc també va criticar la sentència però va destacar que “ara no ens toca altra que pagar i acabar amb aquest tema”.

Ple Municipal de l?Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres (Imatge: Ràdio Montblanc)