La música en directe va tornar aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt amb el festival Micro Maig. El Festival va reunir desenes de persones a l’aire lliure a la plaça de la Pau i es converteix en un dels primers festivals que se celebra presencialment a Catalunya des de l’aplicació de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia del coronavirus.

El cantautor empordanès Mazoni que en els darrers 15 anys ja ha publicat una desena de discs que l’han portat, entre d’altres, per festivals com el Primavera Sound, el Mercat de Música Viva de Vic o el Festival de Cap Roig, va encetar el festival. El segon concert va agrupar per primera vegada a tres artistes colomins, formant una banda efímera, la Casio Efímer Band. Carla Sendra, Pol Pastor i el DJ Te Jodes y Bailas van oferir un espectacle que va combinar la veu de la Carla, el piano del Pol i la taula de mescles del Jordi.

El Festival Micro Maig ha esdevingut l’edició petita del festival MAIG que se celebrava a la Baixa Segarra. El festival MAIG 2020 se celebrarà, finalment, els dies 2, 3 i 4 d’octubre.