El documental ‘Mareas Ocultas’ de Mònica Cambra i Albert Grinyó juntament amb Alex Ilici i Lina Biarnés ha guanyat el premi DOC-U del DocsBarcelona 2020 que valora els projectes universitaris. Grinyó va ser director de fotografia i càmera d’aquest curtmetratge que posa la mirada en la feina dels pescadors per combatre la contaminació marina.

Gravat en una barca d’arrossegament de l’Ametlla de Mar el documental, que dura poc més de 10 minuts, ensenya a l’espectador tots els materials que es recullen en el mar en tan sols un dia. El documental mostra tota la jornada del pescador des que surt del port i fins que hi torna carregat de brossa.

Albert Grinyó gravant en l’embarcació (Imatge: Cedida)

El documental ha estat dirigit per la cambrilenca Mònica Cambra i Albert Grinyó es va ocupar de la direcció de fotografia, Alex Ilici va ser l’encarregat del disseny i postproducció del so i Lina Biarnés del muntatge. Albert Grinyó, estudiant de comunicació audiovisual i col·laborador de l’Espluga Audiovisual ha explicat a l’EFMR que amb aquest audiovisual volien mostrar la realitat que tots coneixem, però que a la vegada també oblidem.

ÀUDIO: Albert Grinyó, director de fotografia de ‘Mareas Ocultas’, explica el documental

El documental va néixer a la Universitat Pompeu Fabra en l’assignatura d’ideació de documentals. El documental premiat en l’edició 2020 del DocsBarcelona s’ha pogut veure entre el 20 i el 31 de maig a Filmin. Abans, el curtmetratge també havia passat per altres festivals internacionals com el REC de Tarragona o el de Cinema de Menorca.