L’Ajuntament de Montblanc ha posat en marxa un servei d’eco-repartiment a domicili de les compres fetes al comerç de proximitat. El servei es realitzarà amb un tricicle elèctric i de moment s’hi han adherit una trentena d’establiments de la vila. Es posa ara en marxa com a prova pilot durant el mes de juny.

L’objectiu és facilitar la compra el comerç de proximitat. Els clients que ho vulguin podran demanar el servei, que tindrà un cost d’entre 1,75 i 2 euros, i que cada botiga decidirà com repercuteix en la compra. Els repartiments es faran de dimarts a divendres. És una de les primeres mesures impusaldes des de l’Ajuntament per reactivar el comerç montblanquí després de la crisi sanitària. Ho ha explicat la regidora de comerç, Carme Pallàs, assegurant que “durant el confinament el comerç ha fet un servei excel·lent i vam creure que ara era un bon moment per tirar endavant aquest nou servei”.

ÀUDIO: La regidora de comerç de Montblanc, Carme Pallàs, explica com s’ha activat la iniciativa

El projecte neix amb la complicitat de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, tot i que aquest servei el poden utilitzar tots els establiments de la vila, siguin o no associats. El projecte estava ja sobre la taula des de fa un any, però la situació actual l’ha accelerat. Esperen que ajudi a superar el sotrac que ha suposat la pandèmia. “Molts comerços ja feien servei a domicili, però la gent no ho coneixia. Ara esperem que la gent ens doni suport i funcioni”, ha explicat Victoria Mateu, membre de la junta de la UBCM.

ÀUDIO: Victoria Mateu, membre de la junta de la UBCM, explica que molts comerços ja feien servei a domicili

Del resultat de la prova pilot en dependrà el futur del servei. Serà la primera iniciativa d’una campanya més gran que es posarà en marxa a finals de juny, amb milers de premis i descomptes a les botigues de Montblanc amb el lema ‘Guanya al 19’. En aquesta primera acció l’Ajuntament hi ha invertit 18.000 euros. 

Presentació del servei d’eco-repartiment a domicili (Imatge: Ràdio Montblanc)