A partir d’aquest dilluns 8 de juny, bona part de la Conca de Barberà passarà a la fase tres del pla de desescalada i estarà ja a tocar de l’anomenada “nova normalitat”. S’ha confirmat tot just aquest divendres al migdia quan el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha autorizat el pas de la regió sanitària del Camp de Tarragona.

A Catalunya també entraran dilluns a la fase 3 les regions de les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran. Es mantindrà en fase 2 la Catalunya Central i, en efecte, també la Baixa Segarra amb 7 poblacions de la Conca de Barberà a un ritme més lent de desconfinament. En el conjunt de l’estat, el 52% de la població espanyola estarà ja en fase 3 a partir de la setmana vinent.

Què es podrà fer?

La principal novetat a partir de dilluns és que en fase tres s’eliminen les franges horàries per a tots els col•lectius per sortir a passejar o fer esport. Una de les conseqüències d’aquest nou pas, el darrer, és que la competència en la gestió del desconfinament recau ja en mans del govern català que podrà decidir, per exemple, si es permetrà la mobilitat entre regions sanitàries que estan en la mateixa fase. Així es podria aixecar la restricció en els desplaçaments en l’interior de la demarcació de Tarragona. També es permetran reunions amb més persones i incrementar els aforaments dels establiments d’hostaleria i restauració. En aquest cas, les terrasses podran oferir servei al 70% del seu aforament i s’amplia fins al 50% l’aforament dels establiments comercials.

D’altra banda, el Departament d’Interior ha sortit aquest divendres a aclarir dubtes sobre la revetlla de Sant Joan. El subdirector de Protecció Civil ha recordat que “no estaran permeses les celebracions massives ni les aglomeracions habituals que es poden produir una nit de Sant Joan”.