El Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha començat les obres de remodelació de l’edifici central, situat al Casal dels Josa a Montblanc. Les obres ja estaven previstes abans de la pandèmia, fet pel qual el museu, que ja porta tancat més de dos mesos, no tornarà a obrir fins a finals de setembre, quan està previst que les obres estiguin acabades.

Les obres, que tenen un pressupost d’uns 90.000 euros, consistiran en fer unes noves oficines a la planta baixa del museu. Això obligarà a canviar el discurs museogràfic i reubicar l’exposició que hi havia a la planta baixa. També es farà una nova recepció de visitants. “És una obra que feina temps que teníem pendent, i ara hem pogut ajuntar diversos projectes i fer-los al mateix temps”, ha explicat la directora del museu, Maria Serra Orpinell.

També s’estan fent millores a la coberta del taller i a les finestres de tot l’edifici. Si que han obert ja el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i el Museu Marès, que es poden visitar amb cita prèvia des de la setmana passada.

El Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc, per contra, reobrirà al públic aquest cap de setmana, després de més de dos mesos tancats. Concretament ho farà dissabte 6 de juny a les del matí. Obrirà amb totes les mesures de seguretat adequades i que demana la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat, seguint recomanacions de les autoritats sanitàries.

Durant aquest temps tancats han aprofitat per decorar el sota escala que puja a la primera planta amb motius daurats i s’ha instal·lat un nou diorama. També s’ha ampliat el fons del museu i durant els propers dies s’instal·larà una nova recepció. “Hi havia projectes, com el de l’escala, que estava previst des de l’inici del Museu, però que no havíem pogut fer per falta de temps”, ha explicat el director del Museu de Pessebre, Ismael Porta.

El museu també estrenarà web en les properes setmanes i està treballant en un projecte amb la ONCE i Aprodisca per fer unes instal·lacions molt més accessibles per a tothom.