El Departament de Salut proposa que a partir de dilluns vinent, 8 de juny, les regions sanitàries del Camp de Tarragona; Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran avancin a la fase 3. La resta de regions sanitàries, la de Girona i Catalunya Central, i les àrees de gestió assistencial Penedès i el Garraf es mantindran en la fase 2, tal com ja estava previst.

Amb això els municipis del sud de la Conca de Barberà que pertanyen a la regió sanitària del Camp de Tarragona passaran de fase la setmana que ve. L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. Fa més de 45 dies que a la Conca estricta no hi ha cap nou cas de coronavirus.

Imatge del Departament de Salut

Què es pot fer a la fase 3?

En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomendada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries i per tant ja no hi haurà unes hores concretes del dia reservades a un col·lectiu determinat. Tot i això, s’hauran d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables.

També contempla que podran obrir els establiments i locals comercials amb independència de la seva superfície útil d’exposició i venda sempre i quan es limiti el seu aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure podran obrir al 75% de la seva capacitat i estarà permès el consum a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat.