Quin preu estem disposats a pagar per consumir continguts culturals? Quines deficiències estructurals arrossega el sector cultural? Quines propostes de valor afegit es poden crear per valorar la cultura? Com està suportant el sector cultural el canvi de paradigma actual? Aquestes i moltes altres preguntes ens conviden a la reflexió en el segon debat de Visions 5.1 organitzat per La Conca 5.1 en cooperació amb el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

Tenint en compte la responsabilitat i les mesures de seguretat que encara requereix la desescalada del confinament, s’ha decidit mantenir el format virtual per aquest segon debat del cicle. Es podrà seguir i participar a través dels canals de Zoom i YouTube del Museu de la Vida Rural.

Sis personalitats de renom reflexionen al voltant de l’emergència cultural

Formen part d’aquest segon debat sis personalitats de renom amb una extensa trajectòria professional, acadèmica i activista en el món cultural. Una jornada que comptarà amb la professora, programadora audiovisual i assagista, Ingrid Guardiola; la periodista i guionista especialitzada en literatura i llibres Anna Guitart; la directora i productora de cinema documental Alba Sotorra; l’humorista i guionista Charlie Pee; la cap de redacció de la revista cultural Núvol i activista cultural, Clàudia Riusi la periodista, cofundadora i cap de continguts de surtdecasa.cat, Anna Zaera.

La crisi sanitària ha deixat encara més al descobert elsreptes als que s’enfronta elsector cultural, un dels sectors que més està patint les conseqüències de la pandèmia i que ja partia de deficiències prèvies com la poca inversió pública, condicions laborals precàries o la dificultat de valoritzar de forma monetària moltes de les seves propostes. El cicle busca que els ponents exposin la situació i proposin accions de millora que es puguin aplicar. En aquest sentit, els organitzadors del cicle afirmen que “No hi ha millor manera d’afrontar els problemes que plantejant solucions i això és exactament el que perseguim a través de la reflexió i el debat. Analitzar en quin punt enstrobem i plantejar respostes ens permet afrontar l’emergència cultural des d’una vessant més resilient”.

Des de La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural es mostren optimistes per poder celebrar el tercer i últim debat de les Visions 5.1 2020 el proper 12 de juny de forma presencial i atenent a les mesures d’aforament limitat. No obstant això, caldrà esperar i veure com
evoluciona la situació per anunciar de forma definitiva com es portarà a terme aquest tancament del setè cicle de debats que posarà la mirada en l’emergència turística.