Aquest dimarts, el Observatori del Treball i Model Productiu ha presentat l’informe d’ocupació d’aquest mes de maig. De les dades se’n desprèn que a la Conca de Barberà s’han destruït més de 380 llocs de treball durant un any. L’atur registrat a la comarca va pujar en 34 persones el maig amb relació a l’abril.

Les dades publicades pel Ministeri representen que a la Conca de Barberà la taxa de l’atur és situí en el 9,62% (1.086) i a la capital, Montblanc, en el 9,77% (451). A aquestes xifres no estan incloses les persones que estan acollides a Expedients de Regulació d’Ocupació (ERTO) en no tenir la condició d’aturades (2.245 persones a nivell comarcal), segons les dades de la Generalitat.

La xifra de persones sense feina puja un punt respecte al mes passat i i ja són més de 58.000 a la demarcació de Tarragona

L’atur registrat a la demarcació de Tarragona ha pujat un 1,1% el maig amb relació a l’abril i en 25,8% en comparació el maig del 2019. En total, aquesta província té 58.275 aturats.