Endesa ha començat aquest dilluns, 1 de juny, una actuació de millora a l’Espluga de Francolí amb l’objectiu de minimitzar els talls elèctrics que es produeixen al municipi degut a les averies en les línies de mitja tensió que passen pel centre de la població.

La intervenció que es realitza consisteix en unir amb un anell elèctric tots els transformadors de dins el nucli urbà per poder alimentar cada un d’ells per dues bandes. D’aquesta manera si una de les alimentacions té una averia o problema en el subministrament, els usuaris no es veuran afectats ja que es podrà subministrar per l’altra banda.

Treballs d’Endesa a l’Espluga (Imatge: Pep Morató)

Endesa invertirà 200.000€

La inversió per part d’Endesa en aquesta actuació és de 200.000€ i comportarà dos mesos de treballs, durant el juny i juliol d’aquest 2020. Aquesta intervenció estava prevista des de l’any 2018 però va ser ajornada per diversos motius. Actualment, s’ha cregut necessari dur-la a terme per evitar episodis de talls d’electricitat com el que hi va haver el passat mes de desembre, quan en dates assenyalades gran part de la població es va quedar sense llum.

Amb tot les obres se realitzarant durant els mesos de juny i juliol i hi haurà talls en diferents carrers de la vila per realitzar aquesta obra de millora en el subministrament elèctric per part de la empresa Endesa. Aquests talls es realitzant en 6 fases per minimitzar les afectacions al veïnat i a la circulació.


Fase 1

Entre el dia 1 i el 7 de juny les obres comencen pel carrer Dr. Ferrer i no afecten la circulació, tot i que es mantindrà un dels carrils tallat però es podrà circular amb precaució.


Fase 2
Entre els dies 8 i el 19 de juny està previst tallar la carretera de Montblanc entre el carrer Dr. Ferrer i l’accés a la Plaça del Novè Centenari. No es podrà circular ni entrar i sortir dels habitatges amb vehicles.

Fase 3

Entre els dies 22 de juny i el 6 de juliol es tallarà la carretera de Montblanc entre l’accés a la Plaça del Novè Centenari i el Passeig Cañellas, no es podrà circular ni entrar i sortir dels habitatges amb vehicles.

Fase 4

Entre els dies 6 i 17 de juliol es tallarà el Passeig Cañellas, no es podrà circular ni entrar i sortir dels habitatges amb vehicles. Quedaran afectats els accessos als carrers Mestre Roig i Mossèn Ramon Muntanyola.

Fase 5

Entre els dies 17 i 30 de juliol es tallarà el carrer Sant Vicenç de Paül des del Passeig Cañellas  i ocupant un vial de l’accés inferior a la residencia Jaume I, per tant, no es podrà circular ni entrar i sortir dels habitatges amb vehicles en aquesta zona.

Aquesta planificació és la proposada per part de l’empresa que realitza els treballs (Endesa). En cas que per problemes tècnics o meteorològics hi hagués modificacions s’informarà a través dels canals habituals.