Les escoles i instituts de l’Espluga de Francolí han tornat a l’activitat aquest dilluns després de més de dos mesos d’aturada obligada pel coronavirus. En la jornada del retorn només han assistit una vinticinquena d’alumnes d’un total de més de 620 que hi ha habitualment amb els diferents ensenyaments. Això representa només un 4% dels alumnes si ho comparem amb les dades de l’inici de curs de cada centre educatiu.

Els centres educatius del municipi han obert portes per acollir els pocs alumnes que han decidit retornar a les escoles. A l’escola Vedruna han establert uns horaris per a cada curs. Aquest matí han anat al centre els alumnes d’educació inicial, només n’eren quatre i combinaran el suport presencial amb les classes telemàtiques. La llar d’infants de l’Escola Vedruna obrirà a partir de dijous, de moment només 3 persones han demanat assistir-hi.

A l’Escola Martí Poch 14 mestres poden fer tasques presencials a l’escola, a més a més, de dues persones administratives. Els alumnes que esperaven aquest dilluns eren 19, la gran majoria de 6è de primària. Tot i això no tots han pogut entrar, ja que alguns no portaven tota la documentació necessària. A la llar d’infants municipal de l’Espluga només dues nenes de P2 han arribat anar a la llar.

A l’Institut Joan Amigó de l’Espluga avui encara no han obert el centre, ja que han acabat de preparar totes les instal·lacions per a establir totes les mesures de seguretat i d’higiene per poder obrir aquest dimarts. A partir de demà tot l’alumnat podrà accedir a l’Institut amb cita prèvia i per poder parlar amb el tutor o tutora. L’alumnat de 4t d’ESO tindran dos dies a la setmana les classes obertes per poder avançar, tot i això de moment només 6 persones han demanat poder anar al centre. Amb tot, les classes continuen online per tots els alumnes.