El govern municipal de Vimbodí i Poblet tanca l’any 2019 amb un romanent de tresoreria positiu ajustat de 97.809,80 euros. Aquesta és la xifra que es va presentar ahir dijous en el  ple ordinari, en el qual es va donar de la liquidació del pressupost 2019.

Aquest és el resultat de l’esforç de contenció en la despesa pública i de l’aplicació amb èxit de mesures d’estalvi de la gestió del consistori municipal, que arriba després que l’exercici corresponent al 2018 es tanqués amb un resultat negatiu de 87.373,13 euros, que va obligar a aplicar un pla de sanejament dels comptes municipals.

Un any després, l’excés de despesa està totalment sanejat. De fet, la millora de les xifres municipals ha suposat que es demani formalment la cancel·lació del pla de sanejament al Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, quan només fa un any que es va sol·licitar aquest pla que, en principi, compta amb un període màxim de tres anys per a complir la vigent Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

El superàvit actual s’ha aconseguit sense pujar l’import dels impostos municipals, el que ha suposat, “un veritable esforç, que hem cregut que no havia de repercutir en la qualitat de vida dels vimbodinencs i vimbodinenques” en aquests moments tan difícils”, segons manifesten els responsables de l’Ajuntament.

El compliment del pla econòmic i financer i el pla de sanejament ha condicionat la gestió de la despesa durant l’últim any i, després de dotze mesos, el resultat de la gestió acurada ha permès resoldre aquesta situació amb una quantitat que permetrà executar noves actuacions i inversions al municipi. Ara mateix, l’exercici municipal de gestió dels ingressos i les despeses compleix la totalitat dels indicadors de solvència i ràtios legals.

“Estem molt satisfets de poder presentar aquestes xifres, que són més necessàries que mai per poder afrontar un 2020 que arriba ple de metes per a complir”, expliquen des del govern local. Enguany, la gestió dels desperfectes de la riuada de la passada tardor i dels efectes de la crisi sanitària seran alguns dels cavalls de batalla dels pròxims mesos, reptes que el govern local espera poder afrontar amb solvència.