La Conca estricta està des d’aquest dilluns a la fase 2 de la desescalada. Amb l’estrena d’aquesta nova fase ja es permeten les visites a les residències d’avis, tot i que amb limitacions i mesures addicionals de seguretat.

A la residència Jaume I de l’Espluga de Francolí aquestes visites es limiten a un familiar per resident i durant 30 minuts. No es permet el contacte físic, però després de dos mesos sense veure’s en persona, els familiars, residents i treballadors viuen aquests moments amb molta emoció.

ÀUDIO: Mercè Manresa, coordinadora de la residència Jaume I, explica com ha estat la rebuda

Els familiars que vénen a veure els familiars ho fan a poc a poc i amb por encara, ja que són persones molt vulnerables. Tot i això, més d’una vintena de familiars ja han anat a veure els residents. Recorda que a la residència de l’Espluga no hi ha hagut cap cas positiu de coronavirus.