Endesa invertirà més de 200.000 euros per a reformar i millorar tecnològicament part de la xarxa elèctrica de mitja tensió de l’Espluga de Francolí. L’objectiu és incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament a tota la població.

L’obra consistirà en la creació d’un anell elèctric, mitjançant l’extensió d’un nou tram de cable subterrani d’última generació, que permetrà connectar centres de transformació. Per tal d’evitar els talls elèctrics que el municipi ha patit durant les últimes dècades, Endesa realitzarà durant 6 setmanes obres de connexions a l’Espluga amb possibles talls en el subministrament mentre durin els treballs.

D’aquesta manera es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa.

Les obres començaran el dia 1 de juny, tot i que el 28 de maig part de la població patirà un tall elèctric a primera hora del matí i un a mitja tarda per tal que l’empresa pugui connectar parts modificades, aquests talls es preveu que durin una hora i mitja. En tot cas, les obres començaran el dia 1 de juny, aquestes duraran aproximadament unes 6 setmanes i també comportaran talls de circulació en diversos carrers. En el darrer ple municipal, el regidor de Serveis Municipals, Xavier Rossell, destacava la importància d’aquesta actuació i admetia que “aquestes obres afectaran el dia a dia dels espluguins”.

Les obres es realitzaran en 4 sectors i això provocarà que els talls es produeixin cada cop en un sector. El primer tram és el de la carretera de Montblanc, que va del carrer Dr Joan Farré fins al carrer de la plaça del Novè Centenari. El segon sector serà des d’aquest carrer fins al passeig. El tercer tram serà tot el passeig Cañellas i l’últim sector serà el carrer de Sant Vicenç de Paül fins a la Residència Jaume I. El primer sector és el que més afectarà la població, ja que bloquejarà un dels accessos principals de l’Espluga. Per entrar al municipi s’haurà de fer per la Urbanització Carreras o per l’Avinguda Catalunya.

Imatge: Gerard Bosch