Les residències de persones grans de Montblanc i l’Espluga de Francolí ja poden rebre visites de familiars a partir d’aquest dilluns després que la Conca estricta hagi entrat aquest dilluns a la fase 2.

Aquesta mesura inicialment estava prevista en fase 3, però la Moncloa ja va traslladar la decisió d’obrir-les a les comunitats autònomes en aquells centres sense cap positiu de COVID-19. Tot just aquest divendres, el Departament de Salut feia la petició al Ministeri per permetre les visites.

En aquest cas, les residències Montblanc, Llar Conca de Barberà i Jaume I de l’Espluga en no haver tingut cap cas confirmat de coronavirus ja poden permetre les visites de familiars, tot i que han d’estar limitades i seguir els protocols de seguretat.

Cada usuari pot rebre la visita d’un familiar un cop per setmana i un màxim de 30 minuts. Es prendrà la temperatura i s’obligarà a rentar-se les mans i portar mascareta. Durant la visita també s’haurà de mantenir la distància social de mínim 2 metres.

La desescalada a les residències també contempla que els usuaris que van marxar a casa dels seus familiars puguin tornar al seu centre, sempre que hagi donat negatiu en una prova PCR i a la residència no hi hagi cap cas confirmat. A banda, l’usuari també haurà de realitzar un aïllament de catorze dies.