La zona de la Font Baixa comença a tenir un altre aspecte després que l’aiguat del passat mes d’octubre arrasés tot el que es va trobar en aquella zona, ja sigui arbres, marquesina, rajoles, baranes, i fins i tot, una canyella de les disset fonts.

Mig any després l’Ajuntament de l’Espluga ha arranjat la zona de la Font Baixa replantant arbres, fent tasques de neteja i col·locant de nou la canyella de les 17 Fonts que es va veure afectada. La primera canyella (començant per l’esquerra) va desaparèixer el dia de la riuada, uns dies més tard es va trobar i es va guardar. Ara, més de mig any després, ja torna a rajar aigua, completant així les 17 fonts, tantes com les lletres de l’Espluga de Francolí.

Per part de la Generalitat de Catalunya també s’ha adequat el pont de la Font Baixa i s’ha instal·lat la nova marquesina de bus situada a la rotonda de la Font Baixa.