La Conca estricta passarà aquest dilluns a la fase 2 de la desescalada. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho ha confirmat aquest divendres en una roda de premsa en la qual també ha explicat que la regió sanitària de la Catalunya Central es manté a la fase 1.

Així doncs les regions sanitàries del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran, avançaran a la segona fase del desconfinament. Els veïns de la Conca estricta podran banyar-se a la platja o a la piscina, dinar o sopar dins d’un restaurant o celebrar un casament. A les trobades amb amics o familiars hi podran participar fins a 15 persones i es podrà fer esport en franges horàries més amples. Als funerals hi podran assistir fins a 25 persones i es podran visitar els avis a les residències en casos excepcionals. També començaran a reobrir cinemes, teatres i monuments, però omplint només un terç de la seva capacitat.

El Ministeri de Sanitat també preveu eliminar les franges horàries de sortides per fer passejades o esports en la fase 2 de la desescalada, però les mantindrà per a col·lectius vulnerables, com la gent gran o les persones dependents. Tot i això, a la comarca no afectarà, ja que el BOE ha publicat aquest divendres que els municipis de menys de 10.000 habitants s’eliminen les franges horàries per passejar o fer esport.

La Baixa Segarra seguirà a la fase 1

Els municipis de Santa Coloma de Queralt, Conesa, Savallà del Comptat, les Piles, Vallfogona de Riucorb, Pontils i Llorac seguiran en la fase 1 que aquest passat dilluns van entrar, ja que pertanyen a la regió sanitària de la Catalunya Central.