Els tres grups municipals de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí van plantejar la necessitat que els ajuntaments puguin disposar del romanent de tresoreria per poder fer front a les despeses de les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19. Els grups van exposar aquesta necessitat en el Ple Municipal d’aquest dijous, en una de les mocions més destacades.

El Ple Municipal d’aquest dijous es va iniciar amb un minut de silenci en record a l’exalcalde de l’Espluga, David Rovira. En el segon ple telemàtic es va aprovar per unanimitat l’aprovació del Pla director del servei municipal d’abastament d’aigua de l’Espluga. També l’aprovació inicial de la modificació puntual número 1 del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per tal que l’antiga caserna de la guàrdia civil, que actualment està qualificada urbanísticament com a equipament de defensa, sigui la d’habitatge social, a excepció de part de la planta baixa que no té ús d’habitatge, que passarà a estar qualificada com a equipament municipal.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga explica la modificació puntual del POUM

Una altre punt va ser l’aprovació per unanimitat de la moció que van presentar els res grups municipals al Ple de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí sobre la reactivació social i econòmica post-pandèmia. Aquest passat dimarts ja es va realitzar la primera reunió. Aquesta activació social i econòmica té l’objectiu de què serveixi com a espai on debatre i trobar solucions pel conjunt del municipi.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal sobre l’objectiu de les taules de reactivació econòmica