A pocs dies de commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza diverses activitats gratuïtes en línia obertes a la ciutadania.

L’origen d’aquesta commemoració es remunta a l’any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. L’objectiu d’aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta. D’aquesta manera es posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des d’aquesta perspectiva, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades.

L’agenda d’actes es presenta des del SIAD Conca de Barberà amb la col·laboració de l’Equip d’Atenció Primària de Montblanc i de Santa Coloma de Queralt és la següent:

– Taller “Mindfulness”: dijous 28 de maig (de 10.30 h a 11.30 h) i divendres 29 de maig (de 16.30 h a 17.30 h), a càrrec de la psicòloga especialitzada Judith Asensio. Es farà una introducció a la plena consciència i es practicaran les tècniques per incorporar-les a la nostra rutina diària.

– Xerrada-taller “Alimentació saludable per a famílies amb poc temps”: dijous 28 de maig (de 16.30 h a 17.30 h), a càrrec de la terapeuta en nutrició integrativa Elena Vidal. S’explicaran les claus per organitzar-nos i poder menjar sa i bé durant tota la setmana.

– Xerrada-taller “Sòl pelvià, sexualitat i menopausa”: dimarts 2 de juny (de 16.30 h a 17.30 h), a càrrec de la infermera i llevadora especialitzada en obstetrícia i ginecologia Alba Pallisé. Es parlaran dels canvis que ocorren al sòl pelvià quan ens acostem al període de la menopausa i quina relació té aquesta etapa amb la sexualitat. Es faran propostes per mantenir un sòl pelvià saludable i us donarem recomanacions per adaptar-se als canvis relacionats amb la sexualitat.

– Xerrada “La perspectiva de gènere en la salut”: dimecres 3 de juny (de 16.30 h a 17.30 h), a càrrec de la metgessa Montse Anglès i la treballadora social Laura Clarisó. Es comentarà com s’ha tingut en compte la perspectiva de gènere en l’estudi i tractament de les malalties i quines són les conseqüències.

Totes les activitats són gratuïtes, en línia i obertes a tothom. Només cal inscripció prèvia a: www.concadebarbera.cat/siad/inscripcions. També podeu consultar la web: http://www.concadebarbera.cat/servei-dinformacio-i-atencio-les-dones-de-la-conca-de-barbera-siad/activitats-siad

Les persones inscrites rebran l’enllaç per accedir-hi en línia dos dies abans de la data de l’activitat.

El SIAD és un servei que ofereix informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats en l’àmbit laboral, social, personal i familiar a totes les dones de la Conca de Barberà, independentment de la seva edat, situació personal o procedència. El trobareu al Consell Comarcal (C/ de St. Josep 18, Montblanc), al telèfon 977 86 12 32, per correu electrònic a siad@concadebarbera.cat o bé per WhatsApp al 608 52 14 20.