El proper dilluns, dia 25 de maig, el Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre i el Museu Frederic Marés de Montblanc tornaran a obrir les seves portes al públic en general. La mesura es produeix seguint les indicacions del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, després d’incorporar a les instal·lacions els nous protocols de seguretat i desinfecció amb motiu de la Covid-19. 

Les persones que ho desitgin podran concertar cita prèviament a través del telèfon 977 86 21 77 o del correu administracio@mccb.cat. L’espai, situat a l’antiga Presó de Montblanc ( C/ Pedrera 2) es podrà visitar de dilluns a divendres a les 9:30, les 11:30 o les 12:30. Les visites tindran una durada aproximada d’una hora i els grups seran, com a màxim, de quatre persones.

Per accedir al recinte és imprescindible l’ús de mascareta i netejar-se les mans amb una solució hidroalcohòlica així com respectar les distàncies marcades durant l’itinerari. Com a mesura de prevenció s’evitarà la manipulació dels panells interactius del museu.

La seu central del Museu Comarcal de la Conca de Barberà, en canvi, romandrà tancada al públic fins a nou avís, degut a l’inici del procés de reforma de les instal·lacions que, independentment de la Covid-19, havia de començar aquesta primavera. D’una banda es consolidarà la teulada i rehabilitaran els espais de taller i reserva del museu. De l’altra, gràcies al finançament del fons europeu LEADER, es remodelarà la planta baixa del Casal dels Josa (C/ Josa 6) per habilitar-hi un espai d’oficines, renovar la recepció del museu i millorar l’acollida dels visitants. Una vegada conclosa aquesta primera fase, se n’iniciarà una altra per actualitzar la seva exposició permanent. Si es compleixen els terminis previstos, El Museu Comarcal podria reobrir a la tardor.