Malgrat la situació d’incertesa provocada per la Covid19, l’empresa Drac Actiu i el Casal de l’Espluga, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga, des de les regidories d’Educació i Ciutadania, estan treballant per dur a terme el Casal d’Estiu 2020. S’han fet dues reunions per tal de planificar, organitzar i estudiar totes les mesures que seran necessàries en els espais on s’hauran de realitzar les diferents activitats previstes.

La Generalitat de Catalunya ha fet arribar als Consells Comarcals i als Ajuntaments el document amb els criteris generals per a l’organització de les activitats de lleure educatiu d’aquest estiu 2020, que serveix per orientar les mesures de seguretat i higiene necessàries per dur a terme el Casal d’Estiu. Entre d’altres el document marca les ràtios, que són d’un màxim de 10 nens i nenes per cada monitor o monitora. 

Aquest any els nens i les nenes que es podran inscriure al Casal d’Estiu seran els que ara acaben P5 i al setembre comencen primer de primària,  que tenen entre 5 i 6 anys; i fins als 12 anys. Aquest any, doncs, els nens i nenes nascuts després del 2014 no podran realitzar el Casal d’Estiu que s’està organitzant. Aquesta decisió, s’ha pres per tal de garantir les mesures de seguretat que la Generalitat de Catalunya demana. 

En les properes setmanes s’informarà del període d’inscripció i es donarà més informació sobre el desenvolupament d’aquesta activitat, es recomana seguir les novetats a través  dels canals oficials de Drac Actiu, el Casal de l’Espluga i l’Ajuntament