El procés de desconfinament gradual per la Covid-19 a Catalunya continua i el Departament de Salut proposa que, a partir del proper dilluns 25 de maig, diversos territoris del país avancin de fase.

En concret, que la ciutat de Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud passin a la fase 1; mentre les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Alt-Pirineu, avancin cap a la 2. Pel que fa a la regió sanitària de la Catalunya Central continuaria a la fase en què aquest dilluns ha entrat.

Pel que fa a les regions que avancen a la segona fase, es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase I, amb limitacions d’aforament, com ara els restaurants amb servei de taula i les grans superfícies comercials (al 40%), sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives. En l’àmbit cultural, entren en funcionament els cinemes, els teatres, els auditoris i espais similars, limitats a un terç de l’aforament. Pel que fa altres locals i establiments diferents a aquests on es facin actes i espectacles culturals, a banda de no superar el terç de l’aforament, no es podran reunir més de 50 persones si té lloc en un espai tancat; si és una activitat a l’aire lliure, el públic haurà d’estar assegut i respectant la distància necessària, sense superar tampoc el terç de l’aforament ni reunint més de 400 persones

Aquesta dilluns a la tarda, el Departament de Salut ha enviat al govern espanyol aquesta nova proposta de desconfinament, que ha estat explicada en una reunió entre la consellera de Salut, Alba Vergés, i els alcaldes i alcaldesses de l’àrea metropolitana; i posteriorment en l’àmbit del Procicat.