Feligresos i feligreses de l’Espluga de Francolí han penjat domassos de la Santíssima Trinitat als seus balcons com a senyal de pregària pels efectes de la pandèmia.

Aquesta acció que es fa tradicionalment el dia de la baixada de la Santíssima Trinitat vol que sigui una mostra de suport a les persones malaltes o afectades pel virus, i com agraïment a tots els professionals i voluntaris que des de qualsevol àmbit estan cuidant dels diversos serveis mínims indispensables arran del decret d’estat d’alarma.

A més a més, tots aquells que no el tinguin el poden trobar a la Llibreria i Papereria Índex. Els domassos als balcons és una imatge que s’ha repetit en molts punts del territori com a Reus de la Mare de Déu de Misericòrdia, Tortosa, a Vimbodí i Poblet amb domassos de la Mare de Déu dels Torrents, entre d’altres.

La última baixada de la de la Santíssima Trinitat va ser l’any 2013 en motiu de l’Any de la Fe. La baixada commemora l’entronització de la nova imatge, obra de Frederic Marés, després de la Guerra Civil. Aquest fet va tenir lloc l’any 1941, i es va determinar celebrar-lo cada 50 anys.